26 mars 2008

Who can blame me??

Inte världens mest piggaste människa precis...


Men det kanske inte är så konstigt när man är gravid i vecka 32+5!!! Idag har jag känt mig småseg hela dagen, lite ur gängorna. Trött och sliten. Knappt orkat nånting. Har dock vart liite duktig och tvättat litegrann och eldat. Syrran och Em kom över förut och såg till att jag fick lite mat i magen idag med. Tack, tur att jag har er. Har dessutom hittat en "ny" åkomma... :-) Det känns som jag går runt med värsta bältet spänt runt mig, precis under magen. Gör jätteont med jämna mellanrum, känns inte som SD, vet inte vad det är, men det är säkert helt naturligt. Som allt annat är när man är gravid. Nu känns det verkligen att magen växer rejält hela tiden, känner mej både tung och otymplig. Kan inte ens ta på/av strumporna själv jämt. Stackars S-mannen får hjälpa sitt kylskåp till tjej... Nu har jag slarvat lite den senaste tiden, men här är iaf dagens skörd av magbilder...


Gravid i vecka 32+5

Du har gått 229 fulla dagar av 280 (82%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 5 fulla dagar(v32+5).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 15 maj 2008
Du har 51 dagar kvar till förlossning.


Vecka 33 - 21 mar - 27 mar 2008


Kroppen: De sista två månaderna besöker du vanligtvis MVC varannan vecka. På MVC mäter man barnets tillväxttakt. Vid den här tidpunkten är normalkurvan för symfys-fundusmåttet runt 31, men det är främst sin egen kurva man ska gå efter.


Barnet: Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning.

Så snart är det dags... *ihh* Känns både jätteläskigt och jättespännande! Dessutom börjar jag lessna på att va gravid nu, vill ha tillbaka min kropp igen. Vill träffa den där lill* busen som hörjar därinne!! 51 dagar kvar....
På fredag ska vi till BM igen. Och samma dag börjar även föräldrakursen. Spännande.

Nu måste jag verkligen ta nåt att äta. Hungrig. Igen. (Ni ser ju själva, Ge mig min kropp tillbaka, vem vill äta såhär sent???)

Tjao bello!

Inga kommentarer: