03 maj 2008

Knatte-knat och sväris överallt

Såå

Svärmor är hemskickad. Trädgården är uppsnyggad. Ida är nyvaken. Ida är tillbaka i bloggvärlden.

Har haft ett par underbara dagar, svärmor kom med tåget i onsdags, sen dess har hon haft hundra järn i elden och hållt igång som bara den. I onsdags då, så for hon runt inne och gick igenom alla blommor och duschade dom ( iaf de som inte fick sig en omgång när jag planerade om de för nån vecka sen) Hon plockade disk och rensade i köket. Hon städade altanen. Hon klippte ner blommor. På kvällen slängde vi in henne i duschen, sen åkte vi till stan för att titta på ValborgsfiradetMösseberg. Vi fikade räkmacka med familjen N-O och tittade på elden. Det var väldigt mysigt och vi hade kul.
Hela torsdagen va vi ute i trädgården. Sväris har tjötat med grannarna och "fjäskat" med dom, S-mannen har bytt däck på bilen och städat sin bil. (hurra!) Sväris har rensat land och fortsatt med blomnedklippning. Hon har vart som en tornado genom hela trädgården och vart lite överallt och grejat...Hur orkar hon? Min stora uppgift har varit att serva med kaffe och mat. Jobbigt nog. Men nu är det fint här, lite småpul kvar bara, men det ska vi försöka ta idag. Så kanske vi kan få igång lite värkar och få ut den här busen nån gång... *haha*
Mycke skräp blir det...
Men såhär fint blev det.
Snart kommer höstaster och pioner växa här, och bli som en fin häck. Doris hjälpte oxå till
Rabarberna är på gång. Snart blir det paj... *mums*
Tulpanerna är i full blom.
Likaså påskliljorna. (pingsliljor??)
Blivande farmor har suttit låånga stunder med handen på magen, klappat och sjungt "När lillan kom till jorden" och försökt att få kontakt med Painriche. Oftast utan resultat. :-)


Igår va det dax för det årliga KappAhls-knatet i Falköping. När jag va liten och sprang, så hette det Alfa-knatet. Lättare att säga :-P Hur-som-helst, Em va med och sprang, för första gången. Knatet är för alla skolbarn i åldrarna 6-12 år. Hon va jätteduktig, fast hon tyckte allt att det va liiite jobbigt på slutet.. Sväris hade köpt en liten tusenfoting till henne, som pris, för att det såg ut som om hon hade 1000 fötter när hon sprang *ler* Och Em och hennes kompisar vann 500 kr till sin klass!!! GRATTIS! Blir nog ett smaskigt glasskalas kanske?!! Därefter satte vi sväris på tåget hem igen *snyft* Hur ska vi nu klara oss, S-mannen och jag? Men vi ses nog snart igen, fast då med en ny liten buse att hålla rätt på!!



Åhh vi längtar verkligen nu kan jag lova. Bara två veckor kvar.... :-) Min gamla tyskakompis har precis blivit mamma igen, och man längtar ju inte liite mer nör man läser hennes blogg... *ler* GRATTIS J & M till erat lilla underverk!!! Är såå glad för eran skull!! Puss på er!
Och snart, snart får vi vårat eget lilla underverk. Ska bli så spännande att se vem som bor i magen :-)

Nu har min darling vaknat till liv, dags att se om vi ska äta lite frukost. Det kurrar lite i magen.
Tjing!

1 kommentar:

Anonym sa...

Snart paj, mums filli babba!!

/M som i Mica